LIER – De gebouwen van de voormalige drukkerij Monti in Lier hebben een nieuwe invulling gekregen. Aertssen Group heeft de indrukwekkende site gekocht. Het bedrijf uit Stabroek zal er haar logistieke activiteiten verder ontwikkelen.

Aan de Antwerpsesteenweg in Lier, naast discotheek La Rocca, is drukkerij Monti jarenlang actief geweest, totdat het bedrijf in 2014 haar activiteiten naar Turnhout verhuisde. Sindsdien werd er gezocht naar een herbestemming van de site.

En die site biedt qua oppervlakte heel wat potentieel. Het gaat om een terrein van 66.000 vierkante meter, met 25.000 meter aan gebouwen. Bovendien is nog 20.000 vierkante meter onbebouwd en gaat het om percelen waar de opbouw van nieuwe bedrijfsvestigingen zijn toegelaten.

Logistiek

Aertssen Group herontwikkelt de site om aan de toenemende vraag naar logistieke opslagmogelijkheden te voldoen. Het bedrijf uit Stabroek is gespecialiseerd in Bouw & Infra, Kranen en Transport & Logistiek. Om die laatste poot uit te breiden, zal Aertssen Group de voormalige Monti-site aanwenden om kortstondige of langdurige opslagmogelijkheden van goederen aan derden aan te bieden.

“Deze uitbreiding is een logische aanvulling op de diensten van Aertssen Logistics”, klinkt het bij het bedrijf. “En een succesvolle keuze, zo blijkt. Zo is 60 procent van de opslagcapaciteit reeds ingevuld en diverse klanten tonen nog bijkomend interesse.”

Naast de hoofdzetel in Stabroek heeft Aertssen Group nog vestigingen in Abu Dhabi, Qatar, Hermalle-sous-Huy, Zeebrugge en dus nu ook in Lier.