AED Studios uit Lint, onderdeel van de Willebroekse AED Group, heeft in Cannes de eerste Belgium’s Film Party georganiseerd. Dat gebeurde in samenwerking met een aantal vooraanstaande Belgische bedrijven in de filmindustrie waaronder producent Belga Productions. Het internationale netwerkevent vond plaats in het kader van het Filmfestival in Cannes. Dat is dit jaar aan de 70ste editie toe en loopt nog tot 28 mei.

Ceo van de AED Group Glenn Roggeman wilde met Belgium’s Film Party de troeven van onze regio internationaal uitspelen. Tijdens het netwerkevent konden internationale filmmakers kennismaken met de technische knowhow, de uitgebreide faciliteiten en de interessante belastingvoordelen die België te bieden heeft. “De filmindustrie vertegenwoordigt wereldwijd een jaarlijkse economie van 40 miljard dollar. We zijn ervan overtuigd dat we in België de kwaliteiten, de beschikbaarheid en de faciliteiten in huis hebben om mooie filmproducties te ontvangen”, legt Glenn Roggeman uit. “Dat bewijzen we vandaag trouwens al met de opnames van Kursk.” Die zijn met Colin Firth, Lea Seydoux en Matthias Schoenaerts bij AED Studios aan de gang en worden gecoproduceerd door Belga Productions.

De voorbije drie jaar onderging AED Studios een grondige en duurzame renovatie met als doel om grotere producties compleet facilitair te ondersteunen. Door het gebruik van onder meer 10.000 vierkante meter zonnepanelen, 7.000 ledlampen en de centralisatie van vele diensten, bewijst AED Studios dat filmproducties ook op een ecologische manier kunnen verlopen.