WILLEBROEK – AED Rent, onderdeel van AED Group uit Willebroek, levert 20 trailers vol audiovisueel materiaal voor het WK voetbal in Rusland. Een deel van het materiaal wordt gebruikt in de stadions, maar het meeste wordt aangewend in supportersdorpen en bij events rond het WK.

© AED Group.

AED Rent levert wereldwijd audiovisueel materiaal voor events, shows, beurzen en festivals, en nu ook voor het WK voetbal. “Voor het WK in Rusland gaat het om een twintigtal trailers materiaal met voornamelijk licht en geluid, en een deel video”, zegt Steven Mansvelt, managing director van AED Rent. “Het is een zeer brede waaier van materiaal, van luidsprekersystemen, showlights en LED-schermen tot bekabeling en controllers. Een pakket van A tot Z om een professionele productie neer te zetten.”

De keuze voor AED was volgens het bedrijf vrij logisch. “Door onze grote portfolio konden de Russische klanten het leveranciersaanbod beperken tot 1 bedrijf: AED Rent, wat de administratieve ellende bij inklaring etc erg vermindert. De kwaliteit van ons materiaal uit de verhuurstock – voor 150 miljoen euro aan materiaal – is wereldwijd bekend. We beschikken over de grootste professionele audiovisuele verhuurstock in Europa, met de meest moderne materialen.”

Het materiaal wordt geleverd aan vier lokale AV-bedrijven. “Uiteraard doen we de productie ter plaatse niet zelf, dat is eigen aan het AED-bedrijfsmodel. Onze rol beperkt zich tot het leveren van het materiaal. We leveren er nooit uitvoerend productioneel personeel of technici bij. Producties doen wij nooit zelf, dat gebeurt door onze klanten.”

Al het materiaal voor Rusland wordt vanuit het AED HQ in Willebroek verzonden in samenwerking met een Belgisch expeditiebedrijf dat gespecialiseerd is in entertainment logistics.

Festivals en tournees

Dit is een zeer mooi order voor AED, maar er is nog materiaal genoeg voor andere events. “Als je weet dat we ongeveer 60.000 events per jaar voorzien van materiaal, zal je begrijpen dat slechts een zeer klein stukje van onze stock over de Russische grens terechtkomt. We hebben wel een zeer drukke zomer met materiaal dat vertrekt naar de nationale en internationale festivals, zoals Tomorrowland en Rock Werchter in eigen land en bijvoorbeeld het Elektrobeach Festival in Zuid-Frankrijk.”

De grenzen vervagen ook voor de AED business. “Zo is er een zeer grote materiaalset die de wereld rondreist voor een aantal grote automerken die deelnemen aan de gerennomeerde internationale carshows, en twintig van onze meest recente laserprojectoren van Barco zijn net op tour geweest met Bon Jovi in de States. Fijn, toch?”