AED en Palletkraft scoren in Tech Tour

Glenn Roggeman

Glenn Roggeman, CEO van AED.

De Tech Tour deed woensdag Antwerpen aan. Op dit high profile evenement stelden een zestigtal start-ups en groeibedrijven zich voor aan een zeventigtal gerenommeerde internationale topinvesteerders en multinationals. Eén van die start-ups was Palletkraft uit Mechelen. Een aantal zeer succesrijke bedrijven uit de Benelux werden uitgenodigd om deel te nemen en zichzelf voor te stellen. AED uit Willebroek was één van hen.

De Tech Tour geeft kansen aan innovatieve start-ups uit een breed gamma van technologische sectoren: elektronica, ICT, nieuwe materialen, hernieuwbare energie, schone technologie en medische instrumenten. De investeerders ontdekken er early stage-bedrijven die al een afgewerkt product voorleggen, academische spin-offs die zaaikapitaal zoeken en groeibedrijven die klaar zijn voor internationale expansie (scale-ups).

De start-ups ontmoeten tijdens de Tech Tour grote internationale bedrijven, waaronder GrowthPoint Technology (Silicon Valley), Huawei Technologies (Guangdong), Shell Technology Ventures (Londen), BASF Venture Capital (Ludwigshafen), Siemens Venture Capital (München), Robert Bosch Venture Capital (Stuttgart), Nasdaq Private Markets (Dublin), Philips (Eindhoven) en Pictet (Genève).

Tijdens het driedaagse programma van de Tech Tour heeft de internationale delegatie de kans om op verschillende locaties kennis te maken met de oprichters en leiders van 75 snel groeiende technologiebedrijven. Ook tien success stories uit de Benelux zijn vertegenwoordigd door hun management.

Eén van deze success stories is AED Rent uit Willebroek, dat werd vertegenwoordigd door CEO Glenn Roggeman. Deze geboren en getogen Mechelaar leidt het Willebroekse bedrijf al van bij de start. Hij nam deel aan een panelgesprek, samen met vertegenwoordigers van Clear2Pay (vorig jaar overgenomen door het Amerikaanse FIS), Posios en Materialise.

“AED doet het al lang heel goed, maar dat was in het verleden niet zo bekend omdat we met AED Rent vooral werken voor de professionele audio-visuele sector”, zegt Filip Van Vlem, International PR & Communications Manager van AED Group. “Het is vooral na het opstarten van AED Studios, een flexibele en unieke locatie voor televisieopnamen, films, commercials, tentoonstellingen en corporate events, dat het bedrijf veel meer in de picture komt. En daar horen inderdaad steeds vaker uitnodigingen bij zoals deze voor de Tech Tour.”

Bij de geselecteerde start-ups hoorde cleantechbedrijf PalletKraft uit Mechelen, geleid door Wiet Vande Velde. Deze innovatieve start-up begon vorig jaar met de volautomatische productie en verkoop van gepatenteerde palletten in golfkarton. Deze palletten wegen amper vier kilogram en zijn dus veel lichter dan een houten pallet of één van kunststof. Het veel lagere gewicht kan een aanzienlijke besparing opleveren op de transportkosten.

Bent u geïnteresseerd in start-ups in uw regio? Dan vindt u een lijst met zopas gestarte bedrijven op onze overzichtspagina.