Adhemar Advocaten, met kantoren in Mechelen, Hasselt en Brussel, heeft een digitaal Omgevingsplatform gelanceerd. Op het Omgevingsplatform beantwoordt Adhemar Advocaten alle juridische vragen van overheden en bedrijven in verband met de omgevingsvergunning.

“Op het Omgevingsplatform maken we onze expertise online toegankelijk en spelen we in op de digitalisering van de juridische dienstverlening”, zegt Jan Roggen, partner bij Adhemar. “Indien een abonnee het antwoord op een vraag niet terugvindt, dan wordt een nieuw artikel geschreven met daarin het antwoord op die vraag. Het platform groeit dus continu en zal op termijn een unieke databank worden. In de toekomst zullen we de databank ook aanvullen met informatie uit andere domeinen zoals het vastgoedrecht.”

Stefanie Debeuf, partner bij Adhemar vult aan: “Ons doelpubliek bestaat uit juristen zonder specialisatie in het omgevingsrecht en niet-juristen mét specialisatie in de sector. Juristen die niet thuis zijn in de materie en niet-juristen die in aanraking komen met het omgevingsrecht vinden op het Omgevingsplatform de nodige informatie om zelf aan de slag te gaan met de omgevingsvergunning.”

Timing

“De timing voor de lancering van het omgevingsplatform is uiteraard geen toeval”, besluit Joris De Pauw, partner bij Adhemar. “Op 1 januari 2018 treedt de omgevingsvergunning in werking. Heel wat overheden, architecten, studiebureaus, aannemers en bouwheren zoeken naar antwoorden. Met het Omgevingsplatform willen we hen deze antwoorden bieden op een efficiënte en vooral betaalbare manier.”

Adhemar Advocaten is een gespecialiseerd advocatenkantoor dat zich exclusief toelegt op het publiekrecht, het omgevingsrecht en het vastgoed- en bouwrecht. De vennoten van Adhemar Advocaten genoten hun opleiding bij internationaal gerenommeerde kantoren en hebben elk meer dan 10 jaar ervaring in hun specialisatie, zowel op nationale als internationale dossiers. Het kantoor werd vanwege zijn uitgesproken expertise en ervaring in ruimtelijke ordening en milieurecht opgenomen in Legal 500 onder Environment en zo gepositioneerd tussen de grote internationale kantoren.