MECHELEN/WILLEBROEK – Bij acm2-Skoda op de Battelsesteenweg in Mechelen heeft de lokale politie van zone Mechelen-Willebroek acht nieuwe patrouillewagens in ontvangst genomen.

De acht nieuwe politievoertuigen werden aangekocht in het kader van het raamcontract van de federale politie. Ze vervangen de Volvo- en VW-patrouillewagens die afgeschreven zijn.

“Met de aankoop van deze voertuigen zetten we niet alleen in op kwaliteitszorg, maar eveneens op de veiligheid van onze medewerkers. Het is evident dat de nieuwe voertuigen voorzien zijn van de meest recente veiligheidsuitrusting”, aldus de korpsleiding.

Bij de nieuwe wagens zijn vijf herkenbare politievoertuigen en drie anonieme wagens.

De herkenbare voertuigen zijn Skoda’s Superb (combi ambition) met een benzinemotor (132 kW-178 pk) die per stuk 50.369 euro kosten, wat het totaal voor vijf wagens op 251.845 euro brengt. De kostprijs ligt zo hoog omdat elke wagen specifiek werd omgebouwd voor gebruik door de politiediensten. De voertuigen zijn uitgerust met mobile office, de kantoorapplicatie die politiemensen toelaat een groot deel van de administratieve afhandeling op het terrein te volbrengen.

Verder vind je in elke wagen o.a. een beveiligde kluis (wapenkoffer) voor een collectief wapen, een supplementaire batterij voor een elektrisch circuit, een lichtbalk, een zoeklicht en gepantserde voordeuren.

De drie anonieme voertuigen zijn van het type Skoda Octavia (combi rs) met benzinemotor (182 kW-218 pk). Zij kosten 42.736 euro per stuk, wat de totaalprijs voor drie voertuigen op 128.208 euro brengt.

De acht voertuigen vertegenwoordigen een investering van 380.053 euro.

“Ook in de toekomst zullen we blijven investeren in de materiële middelen van de lokale politie Mechelen-Willebroek. Een moderne en veilige uitrusting zijn de succesfactoren van een hoogstaande dienstverlening”, aldus de korpsleiding.

De wagens werden geleverd door acm2-Skoda in Mechelen. De federale politie sloot een raamcontract voor de levering van wagens met D’Ieteren, die acm als lokale verdeler heeft aangesproken voor de levering van deze patrouillevoertuigen.