De politiezone Mechelen-Willebroek heeft zes nieuwe patrouillevoertuigen in gebruik genomen. De zes wagens zijn van het type Volkswagen Transporter en werden door Acm autogroep in Mechelen afgeleverd. De totale investering bedraagt 352.512 euro. De voertuigen zullen ingezet worden in het dagelijkse patrouille- en interventiewerk, en vervangen de verouderde wagens.

De aangekochte patrouillevoertuigen zijn uitgerust met een mobiel kantoor. “Naast het eventuele transport van personeel of verdachten, kunnen we hiermee ook de kwaliteitszorg op het terrein vergroten”, zegt korpschef Yves Bogaerts. “Bij vaststellingen bieden de voertuigen een comfortabelere werksituatie. Deze voertuigen zijn ook voorzien van de meest recente veiligheidsuitrusting.”

De voertuigen werden aangekocht in het kader van het raamcontract van de federale politie. Daardoor ligt de kostprijs 20 procent lager dan wanneer de politiezone deze aankoop autonoom zou uitvoeren. “De raamovereenkomst is afgesloten met D’Ieteren, die dan Acm als lokale verdeler heeft aangesproken voor de levering van deze patrouillevoertuigen”, alsdus Peter Lauwerier, Volkswagen brand manager van Acm autogroep. “Ook aan politiezone Rupel leveren we via ACP in Puurs. Onze vestiging ACK in Kontich is leverancier voor de politiezone Hekla.”

Acm autogroep is officieel verdeler van Volkswagen, Skoda, Seat, Audi en Porsche. Jaarlijks levert de groep met vestigingen in Mechelen, Puurs en Kontich 4.500 wagens af. Er werken 137 mensen.