Acht nieuwe start-ups voor Telenet Kickstart

idealabsTelenet Kickstart, powered by Idealabs, is van start gegaan met acht nieuwe teams. De start-ups AcademicLabs, Cumul.io, FlatNinja, Happs, HeyHey Apps, Spionkop, StuCom en Transformy krijgen de kans om via het acceleratorprogramma uit te groeien tot digitale ondernemingen.

Omdat ook start-ups essentieel zijn voor het digitale ecosysteem geeft Telenet – samen met Idealabs en 7 structurele partners – zuurstof aan jong ondernemerstalent via Telenet Kickstart, powered by Idealabs. Gespreid over 2 jaar investeert Telenet met dit project 1 miljoen euro in het ondernemerslandschap.

Na de voorrondes werden 7 start-ups geselecteerd met innovatieve ideeën binnen drie domeinen die ook tot de kernactiviteiten van Telenet behoren:

Connected entertainment:

HeyHey Apps wil kattenliefhebbers charmeren met een grappige app die de hersenkronkels van hun huisdier in kaart brengt.
Spionkop wil Fantasy Sports op de kaart zetten als een leuk en sociaal gebeuren voor elke voetbalfan.

Connected living:

FlatNinja brengt de perfecte flatgenoten samen dankzij een Tinder-achtige app.
Happs motiveert kinderen met dyslexie om te leren lezen met een educatief adventure game.
StuCom wil de bewoners en de huisbazen van studentenhuizen efficiënter vragen en klachten laten uitwisselen en oplossen.

Connected business:

Cumul.io staat voor het instant visualiseren van complexe informatie in stijlvolle interactieve dashboards.
Transformy wil tijdverlies de wereld uit helpen door lijstjes met één voorbeeld om te zetten in andere lijstjes.
Het achtste team is AcademicLabs, de winnaar van de Battle of Talents-wedstrijd 2014-2015. Met hun project willen ze de deeleconomie naar de onderzoekswereld brengen en deze zo toegankelijker maken.

De acht geselecteerde start-ups vinden onderdak bij de Idealabs-hub in Antwerpen. Daar volgen ze een acceleratorprogramma dat opgebouwd is in drie delen. Tijdens de Shape-fase denken de start-ups na over de productdefinitie, de roadmap en de budgettering. Vervolgens werken ze in de Build-fase aan een prototype en de verdere productontwikkeling. In de finale Launch-fase evolueert hun product naar een merk en bepalen ze de marketingstrategie. Na vier maanden zijn de start-ups klaar om hun minimum werkbaar product te lanceren.

Tijdens dit acceleratorprogramma krijgt elk team 25.000 euro ondersteuning en kunnen ze rekenen op de intensieve begeleiding van het Idealabs team, mentoren en experten. De meest beloftevolle start-ups stromen door naar het groeiprogramma waarbij ze doorgroeien tot volwaardige ondernemingen.

Meer nieuws over interessante starters vindt u hier.