Achilles Design krijgt Henry Van de Velde label

Foto Achilles Design.

Foto Achilles Design.

Achilles Design uit Mechelen heeft een Henry van de Velde label gekregen voor zijn tijdelijk hotel B-AND-BEE, dat bedoeld is om te verhuren aan festivals en tijdelijke happenings.

Meer dan 200 producten dongen dit jaar mee naar de Henry van de Velde Labels 2015, het kwaliteitslabel voor ontwerpers en bedrijven. Dat zijn er meer dan ooit tevoren. De Henry van de Velde Awards & Labels zijn een organisatie van Design Vlaanderen, samen met de OVAM en het Paleis voor Schone Kunsten.

De jury was al in de eerste ronde opgetogen over het hoge niveau van de inzendingen. In de tweede ronde werden bijna 70 producten en diensten volop getest en gekeurd. De bedoeling was uit de hele verzameling van producten en diensten, alle voorbeelden van goed design, te zoeken naar net deze zaken die echt onderscheidend zijn en die beantwoorden aan de strengste criteria.
Uiteindelijk besliste de jury om 19 producten het Henry van de Velde Label toe te kennen.

Het bekroonde B-AND-BEE van het Mechelse ontwerpbureau Achilles Design speelt volgens de jury in op de stijgende behoefte aan luxe op festivalcampings. In elke module is opslagruimte voor bagage, een locker, verlichting en stroom. Het bed kan je omvormen tot een zetel. In tegenstelling met een tent kan de B-AND-BEE op een verharde ondergrond staan. De nodige oppervlakte blijft dus beperkt en er kan worden gekampeerd in minder kwetsbare gebieden. De productie gebeurt in België, voornamelijk in maatwerkbedrijven. Er wordt gewerkt met duurzame materialen.

“De afgelopen jaren hebben we het geluk gehad vele internationale design awards te mogen ontvangen. Die awards zijn niet alleen goed voor ons, maar ook voor onze internationale klanten. Dankzij de awards vallen hun producten op. Spijtig genoeg hebben we niet altijd de tijd gehad om deel te nemen aan alle competities die we de moeite vinden. Eén van die competities is die van de Henry van de Velde Labels”, aldus Achilles Design. “Dit jaar vonden we dat ons B-AND-BEE project dat we ontworpen samen met Compaan echt een voorbeeld is van de Vlaamse innovatieve spirit en dat de wereld dat ook wel mag weten.  We zijn uitzonderlijk trots dat onze eerste poging gelukt is en dat de B-AND-BEE een Henry van de Velde Label 2015 heeft gekregen.”

De Labels worden uitgereikt op woensdag 13 januari 2016 in Bozar, het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.