acertaHR-dienstverlener Acerta, die ook in Mechelen en Lier vestigingen heeft, lanceert Acerta24, een virtueel HR-platform dat ontwikkeld werd om in te spelen op de specifieke noden van KMO’s.  Acerta24 is het eerste geïntegreerde digitale online HR-platform op de Belgische markt. Het past in het globale concept van Acerta waarbij de online dienstverlening steeds belangrijker wordt. Acerta24 zal blijven evolueren in functie van de noden van zijn gebruikers.

Het HR-platform is opgebouwd rond journeys: Aanwerven, Verlonen/Belonen, Ontwikkelen/Opleiden, Prestaties verbeteren, Ontslaan en HR-beleid organiseren. Binnen elk van deze journeys worden verschillende HR-behoeften online ingevuld met tools, rekenmodules, beslissingsbomen, content, checklists, online opleidingen… Zo bevat Acerta24 onder meer een volledig loonbenchmark voor arbeiders- en bediendenprofielen, loonoptimalisatie, ondersteuning voor het voeren van een selectiegesprek, hulp bij het opstellen van evaluatiedocumenten, berekenmodules voor de opzegtermijn, of om eventueel een loonruil voor te stellen.

Met dit digitaal aanbod biedt Acerta zijn klanten een laagdrempelige mogelijkheid om autonoom invulling te geven aan hun HR-beleid. Daarnaast kan de klant ervoor opteren om voor bepaalde delen van zijn HR-beleid of dagelijkse HR-bedrijfsvoering een beroep te doen op een consultant of te outsourcen naar Acerta.

Het online portaal komt er na een jarenlange ontwikkeling waarbij verscheidene KMO’s het platform zelf konden uittesten. “Wij willen meer zijn voor onze gebruikers dan enkel een winkel die verschillende applicaties aanreikt. We vinden het belangrijk om de dialoog aan te gaan met de gebruikers, zodat we samen met hen Acerta24 verder kunnen optimaliseren. Op die manier creëren we niet alleen een dynamisch kanaal dat luistert naar KMO’s, maar kunnen we ons platform ook blijvend innoveren op maat van de gebruiker”, verduidelijkt Dirk Wijns, director bij Acerta.

Ook Chris Wuytens, Managing Director van Acerta Consult, is trots op Acerta24. “Deze tool zet volop in op onze Belgische markt. Er gaat bovendien een belangrijke ontwikkeling aan vooraf, waarbij we zochten naar de beste manier om een brede waaier aan essentiële tools op een zo flexibel mogelijke manier aan te bieden.”

De basisapplicaties op Acerta24 zijn gratis toegankelijk na registratie. Gebruik maken van het volledige platform kan na het aanschaffen van een abonnement.