Absoluut bezoekersrecord voor Planckendael

lemurenDierenpark Planckendael in Muizen ontving tijdens de kerstvakantie een recordaantal bezoekers. “We beleefden fantastische, gezellige en warme kerstdagen”, zegt Ilse Segers, manager pers en communicatie KMDA. “We ontvingen 2,5 keer meer bezoekers ten opzichte van het vorige jaar. Zowat 45.000 mensen bezochten ons dierenpark in Mechelen.”

Hiermee beleefde Planckendael de beste kerstvakantie ooit uit zijn geschiedenis. “We hebben er met z’n allen enorm van genoten. Het doet deugd te ervaren dat zoveel mensen geraakt worden door onze verhalen en de vertederende momenten met onze dieren.”

Publiektrekkers waren onder meer babyolifant Qiyo en babygiraf Qualimba.

Ook ZOO Antwerpen noteerde tijdens de kerstvakantie een stijging van 15% tegenover 2014 en klokte af op bijna 42.000 bezoekers.

Voor het elfde jaar op rij stijgt ook het aantal trouwe fans van de dierenparken, de abonnees. Ook daar noteren ZOO Antwerpen en Planckendael opnieuw een stijging ten opzichte van het recordjaar 2014, wat de familie dierenliefhebbers doet uitgroeien tot om en bij de 200.000 leden.