MECHELEN – Absolem stimuleert vrijwilligerswerk volop onder haar werknemers. De consultants van de ingenieursgroep uit Mechelen brachten op één jaar tijd 432 uur als vrijwilliger door. Dat komt overeen met een bedrag van 25.000 euro voor de maatschappij.

Absolem specialiseert zich als ingenieursbureau in machinebouw, productontwikkeling en project engineering. “Onze consultants werken daarbij op projectbasis, wat betekent dat er soms tussen twee projecten tijd vrij komt. Tijd die wij maar al te graag op een unieke manier invullen. Zo geven wij elk van onze medewerkers de kans om een keer vrijwilliger bij een non-profitorganisatie te zijn”, zegt Ank De Wilde, zaakvoerder van Absolem.

Time4Society, een Mechelse onderneming die maatschappelijk verantwoord ondernemen faciliteert, ondersteunt Absolem hierin. Time4Society ondervraagt elke kandidaat aan de hand van een talentscan. Die wijst uit welke unieke en verborgen talenten iemand bezit. Op basis daarvan wordt de stageplaats gekozen.

Speciale leerschool

De consultants dragen niet alleen hun steentje bij aan de maatschappij, maar halen er ook zelf wat uit. Ze ontdekken talenten, ontwikkelen nieuwe vaardigheden en groeien op persoonlijk niveau.

Tim, consultant bij Absolem, had een unieke ervaring in centrum Molenmoes. Daar begeleidde hij jongeren uit de bijzondere jeugdzorg en hielp hij één van de verantwoordelijken op het gebied van project management. “Ik vind het een zeer uniek initiatief. Uniek in die zin dat ze me evengoed op een training leiderschap zouden kunnen sturen. Maar dit is veel specialer. Terwijl je bijleert, draag je iets bij aan het goede doel”, klinkt het.