AbsolemAbsolem Engineers uit Mechelen breidt uit met de nieuwe tech start-up Absolem ProLab. Die komt er na de overname van de Laserlabs van Philips Lighting Turnhout. “We willen met Absolem ProLab en Absolem Engineers vanaf nu dé engineering groep zijn die maakbedrijven in België en Zuid-Nederland bijstaat in hun continue zoektocht naar efficiënter en beter produceren”, vertellen oprichters en CEO’s Ank De Wilde en Bruno Dejaeghere.

Absolem ProLab gaat voor haar klanten prototypes van producten maken met behulp van de nieuwste technologieën, waarvan lasertechnologie momenteel de kern is. Ank De Wilde: “Ons motto is: Make one, make a good one, make lots of good ones. We kunnen een prototype ontwikkelen, dat helemaal op punt zetten en ook onderzoeken hoe we die geperfectioneerde versie zo efficiënt mogelijk kunnen upscalen naar massaproductie. Dat kan gaan over een led-lampje, maar ook over een speciale verbinding voor injectienaalden. Met onze lasers kunnen we die producten lassen, versnijden, aan elkaar bevestigen. Onze laserexperts zijn keien in het oplossen van problemen en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.”

De ambitie van Absolem ProLab is om de lokale maakindustrie een boost te geven. Door innovatie te koppelen aan zin voor kwaliteit hopen de stichters om productiebedrijven in de eigen regio te houden. “Bedrijven komen geleidelijk terug van offshoring, het verplaatsen van hun productie naar lageloonlanden. Meer en meer ondernemingen geloven in reshoring: bewust hun productie hier houden. Wij ondersteunen graag die ontwikkeling met onze geïntegreerde aanpak, onze brede expertise en unieke uitrusting. Met Absolem ProLab willen we ondernemers en bedrijven bijstaan om ideeën van bij ons… ook te maken bij ons,” vertelt CEO Bruno Dejaeghere.

Het verhaal van Absolem startte iets meer dan 6 jaar geleden. Vandaag zet Absolem Engineers meer dan 50 gespecialiseerde ingenieurs in op projectbasis met een focus op machinebouw, productontwikkeling en projectengineering. Het bedrijf is gehuisvest in Mechelen. Absolem ProLab zal echter opereren vanuit de Open Manufacturing Campus op de Philipssite in Turnhout.