BORNEM – De naam ABO Building Projects verdwijnt uit het straatbeeld. De bouwpartner voor woningbouw en diverse bouwprojecten uit Bornem wordt onderdeel van sectorgenoot DCA uit Beerse. Die wil met de overname zijn actieterrein vergroten.

DCA is operatief als bouw- en wegenbouwbedrijf. Het bedrijf verzorgt daarbij openbare bouw- en infrastructuurwerken en residentiële bouwprojecten. Het is dan ook in dat opzicht dat de overname interessant was, want ABO Building Projects specialiseert zich sinds jaar en dag in woningbouw, villabouw en projectontwikkeling.

“We werkten de jongste twee jaar al intensief samen met ABO Building Projects”, zegt Michiel Schellekens, algemeen directeur van DCA. “Aanvankelijk gebeurde die samenwerking in gezamenlijke ontwikkelingsprojecten en daarna ook in uitvoering. Vandaag bundelen we de krachten.”

ABO Building Projects versterkt zijn sectorgenoot zo met een 30-tal werknemers. DCA heeft nu een 500-tal mensen in dienst die een jaarlijkse omzet van 150 miljoen euro draaien.

Groter werkingsgebied

De overname doet de naam van ABO Building Projects evenwel verdwijnen. Het Bornemse bedrijf wordt een volwaardige DCA-vestiging. Daarmee verruimt DCA zijn werkregio. “Naast bouwwerkzaamheden in de regio Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg gaan we ons meer toeleggen op projecten in Oost-Vlaanderen”, aldus nog Michiel Schellekens. “Doordat de regionale zetel in Bornem gunstig gelegen is, vlakbij de E19 en de A12, is het een prima uitvalsbasis.”