The Cacao Project is de nieuwste parel aan de kroon van de Mechelse Bruul. De ambachtelijke chocolaterie is de creatie van chocolatier Pieter Vaes.

Pieter was als kind al gefascineerd door koken, en leerde van zijn grootmoeder hoe je roosjes in marsepein maakt. Pas via heel wat omwegen (hotelschool, slagerij) kwam hij terecht bij chocolade. En hij ging het meteen zoeken bij een grootmeester: op een beurs stapte Pieter af op meester-chocolatier Dominique Persoone en vroeg of er geen stageplaats voor hem inzat.

Persoone nam hem aan als stagiair, en na een opleiding bij Syntra werkte Pieter Vaes zeven jaar bij The Chocolate Line in Brugge.

Eerder dit jaar nam hij afscheid van Dominique Persoone om zijn eigen zaak te openen in het hart van Mechelen. “Ik maak alles zelf, zowel klassieke pralines als chocolade met een hoek af.” Dat zijn dan vooral pralines met originele vullingen, maar ook candybars en blokchocolade.

Op termijn wil Pieter ook nog workshops geven en zijn assortiment aanvullen met ambachtelijk ijs en snoep uit oma’s tijd, zoals warme rek.

The Cacao Project is te vinden op Bruul 89, in het pand waar vroeger een bloemenwinkel gevestigd was.