Aantal Mechelse faillissementen neemt opnieuw toe

FaillietIn november is het aantal faillissementen opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van Graydon.

In heel het land werden 862 bedrijven failliet verklaard. Dat is 3,1% meer dan in dezelfde maand in 2014. Tijdens de eerste elf maanden van dit jaar zijn nu in totaal 9.764 ondernemingen failliet gegaan. Dat is nog 4,38% onder het cijfer van 2014. Opvallend is dat in 2015 steeds meer bedrijven die gelinkt zijn aan vrije beroepen over de kop gaan.

“Na een maandenlange, systematische daling van het aantal faillissementen, noteren we in november een kleine oprisping”, zegt Eric Van den Broele, Senior Manager Research & Development bij Graydon. “Toch blijven we onder het niveau van de getallen die we in de zwaarste crisisjaren noteerden. De daling van het aantal faillissementen over de periode januari tot november met 4,38% is het laagste cijfer van de afgelopen 4 jaar.”

In het arrondissement Mechelen werden er van januari tot en met november 220 bedrijven failliet verklaard. Dat is 9,54% minder dan in dezelfde periode in 2014. Toen gingen in de eerste elf maanden van het jaar in Mechelen 244 ondernemingen failliet.

De maand november levert minder positieve cijfers op. In november van dit jaar gingen in het arrondissement Mechelen 35 bedrijven failliet. In dezelfde maand vorig jaar waren dat er 29. Dat staat gelijk aan een stijging met 20,7% ten opzichte van 2014.

Een lijst met faillissementen uit de regio vindt u hier.