Aantal Mechelse faillissementen blijft dalen

FaillietHet aantal faillissementen in het arrondissement Mechelen blijft dalen. Dat blijkt uit de cijfers die Graydon zopas bekend maakte.

Van januari tot en met september van dit jaar waren er in het arrondissent Mechelen 160 faillissementen. Dat is 18,78% minder dan in 2014 toen er 197 bedrijven in het arrondissement failliet gingen.

In september waren er in de regio 18 faillissementen, tegenover 29 in dezelfde maand vorig jaar. Dat betekent een daling met maar liefst 37,9%.

Opvallend is het aantal starters en jonge bedrijven bij de bedrijven die failliet gaan. 34,50% van de getroffen bedrijven was jonger dan 4 jaar en 25,65% was tussen de vijf en de negen jaar geleden opgericht. Dat wil zeggen dat ruim 60% van de failliete bedrijven nog in de kinderschoenen stond. Eens te meer blijkt het belang van een goede voorbereiding en een goede begeleiding van starters.

De sectoren waar zich de meeste faillissementen voordoen, blijven dezelfde: op kop staat de bouwsector, gevolgd door horeca en kleinhandel. Ook in de sectoren zakelijke dienstverlening (bv. adviesbureaus) en groothandel zijn er heel wat faillissementen. De trieste lijst van toppers wordt aangevuld met de transportsector en de handel in auto’s en garages. Bij deze laatste twee sectoren is er in tegenstelling met de algemene trend zelfs een stijging van het aantal faillissementen waar te nemen.

Meer nieuws over faillissementen vindt u hier.

Een lijst met starters uit de regio vindt u hier.