Met 1.035 faillissementsuitspraken in mei stijgt het aantal faillissementen in België opnieuw in vergelijking met de dezelfde maand vorig jaar. De nieuwste Barometer faillissementen van bedrijfsinformatiespecialist Graydon noteert een stijging van 16,82%. Daarmee volgt mei de stijgende trend van de voorbije maanden. “Op de maand april na zien we sedert begin van dit jaar een beduidende stijging”, zegt Eric Van den Broele, Senior Manager Research and Development bij Graydon Belgium. “Vergelijken we de eerste vijf maanden van dit jaar met die van 2016, dan meten we, met 4.642 faillissementen, een toename van het aantal faillissementen met 8,99%.”

De provincie Antwerpen laat met 185 faillissementen in de maand mei een lichte daling van 2,63% noteren ten opzichte van mei 2016. Dit is mede te danken aan de goede cijfers van het arrondissement Mechelen, waar 17 bedrijven over de kop gingen, tegenover 20 een jaar eerder.

Tijdens de eerste vijf maanden van het jaar is het arrondissement Mechelen wel de slechte leerling van de klas. In de provincie Antwerpen werden toen 870 faillissementen geopend, amper 5 meer dan in dezelfde periode in 2016. Dat betekent een kleine stijging met 0,58%. Het arrondissement Mechelen klopt eind mei al af op 106, een stijging van maar liefst 34,18% tegenover de eerste vijf maanden van 2016.

Meer nieuws over faillissementen uit de regio vindt u op onze overzichtspagina.