Het Lierse bouwbedrijf Aannemingen Jan Roobaert kreeg zopas van de Federale Overheidsdienst Economie een vergunning om ook grotere werken uit te voeren. Sedert kort behoort de onderneming, die gevestigd is in de KMO-zone Duwijk in Lier, tot klasse 4. Dit houdt in dat Aannemingen Jan Roobaert bij overheidsopdrachten werken mag aannemen tot een maximumbedrag van 900.000 euro.

Het bouwbedrijf verwierf deze erkenning na een grondige audit en bewijst hiermee over de nodige financiële solvabiliteit en expertise te beschikken om werken van deze omvang met succes te kunnen realiseren.

Bedrijfsleider Jan Roobaert is trots op deze volgende stap in de groei van de onderneming. Als ingenieur startte hij de zaak een kleine 15 jaar geleden. Hij verwezenlijkte de voorbije jaren tal van projecten waaronder een dienstencentrum in de KMO-zone Duwijk, appartementen, kantoren en privéwoningen.

Jan Roobaert Aannemingen, dat met zijn team actief is in Vlaanderen en Brussel, werkte al frequent via overheidsopdrachten. Dat gebeurde onder meer voor de bouw van klaslokalen en sanitair in basisschool Drakenhof in Deurne en voor een kinderdagverblijf in Hoboken.

“De erkenning klasse 4 laat ons nu toe om ook werken van een grotere omvang aan te vatten en hierbij onze mogelijkheden qua speciale bouwtechnieken toe te passen”, zegt een enthousiaste Jan Roobaert. Meteen benadrukt hij dat zijn team ook werken van kleinere omvang blijft uitvoeren, inclusief renovaties en herstelwerken en meer specifiek ook betonherstelling en gevelrenovaties.  “Maar de expertise die we bij grotere werven nodig hebben en in de praktijk brengen, komt uiteraard ook erg van pas bij het uitvoeren van minder grote werken”, aldus Roobaert.