MECHELEN/LONDERZEEL – Aannemer Krinkels uit Londerzeel legt voor de stad Mechelen een nieuw buurtpark en -parking aan. Het gaat om het binnengebied tussen de Kalverenstraat en de Grote Nieuwedijkstraat. 

Het nieuwe buurtpark zal speeltoestellen en zitbanken krijgen, maar wordt eveneens een doorsteek voor fietsers en voetgangers. Op de buurtparking is er plaats voor 45 auto’s en 14 fietsenstallingen. Aannemer Krinkels uit Londerzeel gaat vanaf 7 november aan de slag met de werken, die tegen mei 2018 voltooid zouden moeten zijn.

Veilig in ‘t groen

“De kwalitatieve aanleg van dit parkje en de buurtparking in het binnengebied Kalverenstraat betekent eens temeer een belangrijke stap in de indrukwekkende metamorfose en opwaardering van de wijk Nekkerspoel”, zegt schepen van Openbare Werken Chris Backx. “Zoals dat bij de ontwikkeling van alle Mechelse binnengebieden het geval is, krijgen de omwonenden ook hier de kans om een achteringang voor hun tuin te verkrijgen.”

Camerabewaking moet verder voor de veiligheid over het ganse park zorgen.

Landschapsaannemer Krinkels heeft decennialange ervaring met het verfraaien van openbare en privéruimtes. Daarvoor kan het bedrijf rekenen op 500 medewerkers. De maatschappelijke zetel bevindt zich in Brussel, maar de exploitatiezetel voor Vlaanderen en Brussel ligt in Londerzeel, die voor Wallonië is gevestigd in Naninne.

Krinkels maakt deel uit van de Nederlandse Krinkelsgroep, één van de leidende Europese landschapsaannemers in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.