A12 in Londerzeel donderdagnacht dicht

wegenwerkenHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) sluit op donderdagavond 17 september om 21 uur de A12 richting Antwerpen af ter hoogte van het kruispunt met de Londerzeelsesteenweg en de Kerkhofstraat. Vrijdagochtend 18 september om 6 uur gaat de weg opnieuw open. Vanaf dat tijdstip zijn de drie rijstroken richting Antwerpen definitief opnieuw open.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag zal Wegen en Verkeer op bepaalde plaatsen de toplaag asfalt herstellen. Vervolgens wordt alle signalisatie weggenomen en brengt Wegen en Verkeer nieuwe wegmarkeringen aan om de weg rijklaar te maken. Vanaf vrijdagochtend kan het verkeer dan gebruik maken van de drie definitieve rijstroken richting Antwerpen.

De afrit industriezone Londerzeel op de A12 in de richting van Antwerpen, die afgesloten was voor alle verkeer sinds 31 augustus, wordt opnieuw opengesteld vanaf vrijdagochtend.

De werken van donderdagnacht kaderen binnen de vernieuwing van de spoorwegbrug van de A12 in Londerzeel waar Wegen en Verkeer sinds april 2014 werken uitvoert. Het project wordt afgerond in oktober.

Donderdagnacht is er een omleiding voor lokaal verkeer over Westrode naar de oprit van de A12 aan de industriezone Londerzeel. Doorgaand verkeer wordt aangeraden om de E19 te nemen.