Sinds de opstart van Aluminco Belgium in 2013 was het bedrijf aan de A12 in Meise gevestigd. Dat was toen nog zonder showroom. Onlangs verhuisden zaakvoerders Katrien De Swaef en haar man Rudy Ramout met hun zaak naar de Rijksweg in Puurs. “We hebben hier veel ruimte voor een bureau en ons atelier. Voor het eerst beschikken we ook over een mooie showroom”, aldus Katrien De Swaef.

Het duo kwam met hun zaak voor een uitdaging te staan. De vorige verhuurder wilde het pand in Meise zelf betreden, waardoor Aluminco Belgium op zes maanden tijd op zoek moest gaan naar een nieuwe locatie. “Dat betekende even paniek, maar al snel bleek het voor ons ook een opportuniteit. Het was een aanleiding om grondig na te denken over wat we echt wilden en nodig vonden voor het bedrijf”, zegt Rudy Ramout. “Uiteindelijk kwamen we in Puurs terecht.”

Aluminco Belgium is invoerder van alle aluminium bouwsystemen. “Maar op vraag van de markt wordt onze aandacht vooral opgeslorpt door de glazen variant. Het gaat echt om een nichemarkt met weinig spelers”, vertelt Katrien De Swaef. Op korte tijd is het bedrijf uitgegroeid tot de expert in glazen balustrades voor grote projecten. Onlangs voltooide Aluminco Belgium nog een project aan de Auwegemvaart en bij restaurant Il Capriani in Mechelen.