Reisorganisatie Nordic, dat reizen naar Noorwegen, Zweden, Finland, Lapland en IJsland organiseert, verhuist in augustus haar hoofdkantoor. Het bedrijf wisselt het huidige kantoor in Buggenhout in voor een groter pand in Londerzeel. Het bijkantoor in Gent blijft behouden. Aan de basis van de verhuis ligt het groeiend aantal personeelsleden bij het reisbureau. Ook momenteel is Nordic nog op zoek naar extra versterking.

De locatie in Buggenhout werd te klein om productief te blijven werken. “Daarenboven hebben we nood aan een eigen voorstellingsruimte. Die komt er in het ruimere pand in Londerzeel”, licht Maarten Raes, zaakvoerder van Nordic, toe. “Bovendien is de nieuwe ligging bij de A12 ideaal. In plaats van twee kantoren in Oost-Vlaanderen, zijn we geografisch nu beter verspreid. Dat zal het aangenamer maken voor onze klanten.” Het huidige kantoor in Buggenhout verdwijnt en staat ondertussen al te koop. De effectieve verhuis staat eind augustus gepland.

De komende maanden wordt bepaald welke diensten in welk kantoor aangeboden zullen worden. “Een groot deel van ons aanbod zal echter in onze beide kantoren beschikbaar blijven”, zegt Raes. Nordic werd in 1980 opgericht door Harry Van Lint en in 2008 voortgezet door Maarten Raes. Momenteel telt het bedrijf 17 medewerkers en is het nog op zoek naar vier nieuwe krachten. Het gaat om een specialist Noorwegen en Zweden, een specialist Lapland, een administratieve medewerker en een medewerker sales en marketing Hurtigruten. Nordic is in België namelijk internationaal vertegenwoordiger voor de Hurtigruten-zeereizen langs de Noorse kust en naar de poolgebieden.