Op 12 september opent Vis & Dis aan de Hansbrug in Keerbergen. Het wordt een restaurant annex viswinkel, waar je ook gerechten kunt afhalen. Chef Maarten Dereymaeker staat in de keuken, en Tamara Flies neemt restaurant en shop voor haar rekening.

De twee jonge ondernemers die samen de schouders zetten onder Vis & Dis zijn rasechte Keerbergenaars die al een tiental jaren ervaring in de horeca hebben. “Dat gebeurde o.a. bij restaurant Luciano en Zio in Keerbergen, en daartussen heeft Maarten, die opgeleid is aan Spermalie, ook ervaring opgedaan bij chef Karl Ave, toen chefkok van restaurant De Nete in Duffel  en nu in dEssensi in ’s Gravenwezel”, zegt Tamara.

Ook oosters

Het concept van Vis & Dis is net als de naam tweedelig: een seafood shop en een restaurant. “Vis staat dus voor de winkel en dis (wat letterlijk tafel betekent) refereert naar het restaurant. Bij Vis & Dis kan iedereen al het voortreffelijke dat de zee te bieden heeft, proeven en meenemen. In onze winkel bieden wij een ruim assortiment verse vis & schaaldieren aan, naast bereide gerechten die variëren van Vlaamse klassiekers tot fruits de mer en oosters geïnspireerde bereidingen. Aan onze gezellige dis kan je genieten van allerlei verfijnde en culinaire (vis)gerechten.”

Volgens Tamara en Maarten is er nog maar weinig aanbod aan verse vis. “Zeker winkels met verse vis zijn schaars. Vis is niet alleen gezond, maar ook een mooi product en dat  willen en moeten we koesteren. Dit betekent voor ons dat we het groeiende ecologische en economische probleem van zeeafval niet willen ontwijken. Wij dragen dan ook graag ons steentje bij, door een overdaad aan verpakkingsmateriaal te vermijden en te kiezen voor een biologisch alternatief.”

Naast de twee initiatiefnemers werken er nog twee fulltime medewerkers bij Vis & Dis. “En we hopen dat de zaak verder mag groeien.”

Een lijst met interessante starters vindt u op onze overzichtspagina.