70% meer belichte tomatenteelt bij BelOrta

BelOrtaOok in de winterperiode blijft BelOrta kwaliteitsvolle Flandria-tomaten aanbieden. Hiermee speelt BelOrta in op de vraag vanuit de handel naar een continu aanbod van dagverse en lokale topproducten.

De productie in belichte teelt beslaat voortaan 36 ha, wat een forse stijging met 70% betekent tov vorig seizoen. In aanvulling op het grote aanbod tomaten uit najaarsteelt, kiest BelOrta hiermee voluit voor een betrouwbare continuïteit.

Dit jaarrond aanbod van lokaal geteeld product biedt een meerwaarde voor de handel. Ook op het vlak van versheid maakt BelOrta het verschil in een markt waar ook producten worden aangeboden die al enkele dagen transport achter de rug hebben. Het uitgebreide en diverse aanbod in de tomaten onder belichting, betekent een verrijking van het reeds ruime BelOrta-assortiment.

BelOrta biedt 7 segmenten aan deze winter: Prince, Princess, Elite, Baron, Prunella, Ministar en Cherrystar. De jonge teelten zullen worden verkocht met specifieke aanduidingen op de verpakking. Er zijn diverse verpakkingen mogelijk.

Met een omzet van meer dan 350 miljoen euro is BelOrta de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van België en tevens Europees marktleider. Bijna 40 % van alle Belgische tuinbouwproducten, verhandeld via het veilingwezen, worden via BelOrta verkocht. Ruim 1.350 actieve telers garanderen het hele jaar lang een aanvoer van meer dan 120 groentevariëteiten en 30 fruitvariëteiten.