In de aanloop naar ons evenement Made in Mechelen Live, dat plaatsheeft op 9 november, laten we u kennismaken met onze gastsprekers. Marleen Smekens is Managing Partner Professional Recruitment bij het Mechelse Mentorprise.

1.       Hoe ben je in deze functie bij Mentorprise terechtgekomen? Hoe is je carrièrepad verlopen?

Mijn carrière startte als medewerker bij enkele bedrijven in de profitsector, zowel KMO’s als multinationals. In 1991 stond ik aan de wieg van de huidige organisatie Mentorprise. Toen was dat een startend bureau actief in werving en selectie.  Nu is het een middelgrote speler in human resources dienstverlening met o.a. professional recruitment, talent management en bridge management en consultancy.  We richten ons op de Belgische markt en dankzij onze internationale organisatie ENEX bieden we search en bridge management aan in meer dan 40 landen.

2.       Welke doelen staan bovenaan jouw prioriteitenlijst in 2017?

Onze organisatie Mentorprise, met haar toekomstgerichte visie en aanpak omtrent human resources, tot de duurzame partner maken van bedrijven, organisaties en instellingen, zodat zij een 21ste-eeuws HR-beleid kunnen voeren.

3.       Wat motiveert jou in je functie als Managing Partner?

Samen met een team van enthousiaste en competente collega’s, toegevoegde HR-waarden brengen, partijen bij mekaar brengen, mensen weerbaar en gelukkig maken, …

4.       Welke zakelijke droom jaag je na?

De HR-dienstverlening internationaal verder laten groeien via onze internationale organisatie ENEX, zodat de Belgische bedrijven in vertrouwen met ons kunnen samenwerken, overal ter wereld.

5.       Wat is jouw visie op leiderschap?

Werken in groot vertrouwen met medewerkers, een niet zichtbare hiërarchie en vooral iedereen respecteren in zijn persoonlijkheid en zijn vaardigheden en kunnen.  Medewerkers ruimte geven om te groeien als persoon en professioneel.

6.       Wat mogen we van jouw ondernemersverhaal op Made in Mechelen Live verwachten?

Ondernemen is elke dag opnieuw een uitdaging, zelfs na 25 jaar!  Meer dan ooit is het mijn motto om te ondernemen vanuit een emotioneel intelligente aanpak en wil ik de diverse competenties van de EQ in de kijker zetten.

7.       Wat is jouw ultieme ondernemerstip?

Never, ever give up. Hou je veerkracht, wees alert voor verandering, hou de vinger aan de pols, praat met je medewerkers, maar ook met alle andere stakeholders van jezelf en van je bedrijf. Neem tijdig een time out, zodat je werk/leven balans overeind blijft!