65 miljoen voor sociale woningen in en om Duffel

DuffelDe sociale huisvestingsmaatschappij Volkswoningen van Duffel kondigt een ambitieus masterplan aan. De komende 15 jaar wordt 65 miljoen geïnvesteerd in de renovatie, vervangingsbouw en het onderhoud van haar sociale woningen.

Het meerjarig stappenplan is het resultaat van een uitgebreide studie. In 2012 begon de huisvestingsmaatschappij de staat van haar 1.308 sociale huurwoningen te inventariseren.

De huurders kregen eerst de kans om zich uit te spreken over de kwaliteit van hun eengezinswoning of appartement. 75% nam deel aan de woonenquête. Daarnaast bezocht een studiebureau de panden één voor één. Er werd een uitgebreid technisch rapport opgemaakt van de staat van de woningen. De aanbevelingen hielden rekening met de huidige en toekomstige normen rond energierenovatie.

De drie pijlers van het masterplan van Volkswoningen van Duffel zijn renovatie, vervangingsbouw en grote onderhoudswerken in functie van de veiligheid.

Voorzitter Theo Boel: “De vraag naar sociale woningen stijgt. Met dit plan willen we de woonkwaliteit voor sociale huurders structureel verbeteren. Daarnaast zullen we ons patrimonium jaar na jaar in samenspraak met de betrokken lokale besturen verstandig verder uitbouwen. Volkswoningen van Duffel investeert in de toekomst.”

De uitvoering van het plan zal 65 miljoen euro kosten, inclusief erelonen en BTW. Het kostenplaatje werd zorgvuldig becijferd in samenspraak met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. De concrete planning volgt in latere fases.

De Sociale huisvestingsmaatschappij Volkswoningen van Duffel beheert 1.308 huurwoningen waarvan 856 eengezinswoningen en 452 appartementen. De maatschappij is actief in Bonheiden, Duffel, Kontich, Mechelen en Sint-Katelijne-Waver.