NIJLEN/LONDERZEEL – De uitbaters van B&B Interludium in Nijlen en verblijfpark Diepvennen in Londerzeel krijgen respectievelijk 22.440 en 42.895 euro aan subsidies van Toerisme Vlaanderen. Met die financiële steun moeten de logiezen werk maken van structurele verbeteringen.

Om Vlaanderen nog meer op de kaart te zetten als familievriendelijke toeristische bestemming investeerde Toerisme Vlaanderen 1,5 miljoen euro in 64 Vlaamse logiezen. Met dat bedrag moet onder andere werk worden gemaakt van volledig toegankelijke, kind- en familievriendelijke infrastructuur en extra plaatsen voor kampeerauto’s. Daarnaast moet er ook aandacht gaan naar een zorgspecifieke invulling.

In onze regio krijgt Interludium in Nijlen 22.440 euro toegereikt. De b & b verwelkomt families en vrienden en biedt de uitstraling en het comfort van een boetiekhotel. Interludium legt de focus op genieten van luxe en spitst zich ook toe op zakelijke verblijven.

Diepvennen in Londerzeel kan rekenen op 42.895 euro. Het verblijfpark langs de A12 biedt met zijn camping uitgeruste toeristische kampeerplaatsen en vaste staanplaatsen. Op het terrein zijn ook trekkershutten, chalets en caravans te huur. Daarnaast beschikt het domein onder meer over een zwemvijver, een openluchtzwembad en twee tavernes.

Bij beide logiezen moeten de subsidies kind- en familievriendelijke investeringen mogelijk maken.