6.000 bezoekers voor Willemen-werven

viaductEén van de publiekstrekkers van Open Wervendag was het viaduct van de toekomstige A11-autoweg tussen Brugge en Westkapelle. Op deze werf van Aswebo en Franki Construct, die beide behoren tot de Mechelse Willemen Groep, kwamen ruim 3.000 bezoekers af.

De negende editie van de Open Wervendag lokte in totaal ruim 75.000 bezoekers. Meer dan 170 werven in heel België namen deel.

Willemen Groep zette op de Open Wervendag alle registers open en stelde zes werven open voor het grote publiek. De Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen, Residentie Mistral in Sint-Lambrechts-Woluwe, De Hofkes in Mechelen en Statio in Wolvertem haalden samen meer dan duizend bezoekers. In Antwerpen konden nieuwsgierigen ook de werf bezoeken van de nieuwe Koningin Elisabethzaal, vlak bij het Centraal Station en de Zoo. Daar waren 1.650 belangstellenden.

De werf met de meeste bezoekers was de A11 van Aswebo en Franki Construct. De nieuwe snelweg tussen Brugge en Westkapelle is een van de grootste Vlaamse infrastructuurprojecten van de voorbije decennia. Ruim 3.000 mensen kwamen naar de werf. Grote informatiepanelen en een video brachten de werkzaamheden in kaart. Op verschillende locaties langs het parcours verschaften ingenieurs uitleg. Er was veel interesse voor het 1 kilometer lange viaduct dat op een slank onderstel tot 17 meter hoog boven het landschap kronkelt, maar ook voor de hoogtechnologische bouwmethodes.