biocartisHet Mechelse Biocartis Group NV, specialist in moleculaire diagnostiek, heeft een niet-diluerende financiering aangetrokken voor een totaal bedrag van 55 miljoen euro.

Deze financiering bestaat uit een bank- en lease financieringsfaciliteit van 40 miljoen euro en een achtergestelde lening van 15 miljoen euro. Deze bedragen zullen worden aangewend om de uitbreiding van de productiecapaciteit van de IdyllaTM diagnostische testen van Biocartis te financieren, om een bestaande lening van 5 miljoen euro te herfinancieren en om de financiële positie van het bedrijf te versterken voor de verdere uitvoering van zijn strategisch plan.

De bank- en lease financieringsfaciliteit wordt verstrekt door KBC Bank en KBC Lease en omvat een gedeeltelijke garantie van de Vlaamse overheid via Gigarant, beheerd door de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV). De nieuwe achtergestelde lening wordt verstrekt door een consortium bestaande uit PMV en de Federale Participatie en Investeringsmaatschappij (FPIM).

Ewoud Welten, Chief Financial Officer van Biocartis, over de nieuwe financieringen: “De nieuwe bankfinanciering en achtergestelde lening versterken onze kapitaalpositie en zullen ons verder ondersteunen in het realiseren van ons ambitieuze groeitraject. Het onderstreept ook het vermogen van Biocartis om buiten de aandelenmarkten financiering aan te trekken van gerenommeerde schuldfinancieringspartners die ons potentieel in de markt van de moleculaire diagnostiek erkennen. We zijn verheugd met de voortdurende steun van KBC en PMV en verwelkomen FPIM en Gigarant als nieuwe partners.”