51ste winkel van succesvol Ixina in Lier

ixinalierIxina, marktleider op het vlak van ingerichte keukens in België, blijft zijn expansie verderzetten. Dit jaar openden nog eens zes nieuwe keukenwinkels: in Sint-Pieters-Leeuw, Geel, Oudenaarde, Champion, Lier en Sint-Niklaas. Ixina Lommel opent eind dit jaar. Ook op internationaal vlak zit de keukengroep niet stil. Binnenkort opent de 200ste Ixina-winkel zijn deuren.

Zopas ging in Lier de 51ste Ixina-winkel open met een team geleid door franchisenemer Stef Van Hemelen. “Ik ben twintig jaar actief geweest als systeembeheerder in de IT-sector en wou een nieuwe uitdaging aangaan. Ik liep al een tijdje met het idee om een Ixina-winkel uit te baten. Ik sta 100% achter dit concept”, zegt Van Hemelen. De 650 m² grote winkel biedt plaats aan 24 tentoongestelde keukens.

“We hebben  nu de kaap van de vijftig winkels overschreden. De teller staat op op 27 winkels in Vlaanderen, drie in Brussel en 22 in Wallonië”, aldus Benoît Vrielinck, Algemeen Directeur Ixina Belgium. “We zijn enkele jaren geleden gestart met een ambitieus expansieplan voor Vlaanderen en vandaag kunnen we zeggen dat we daar mooi in zijn geslaagd. Terwijl ons zwaartepunt vroeger in Wallonië lag, tellen we vandaag zelfs meer winkels in Vlaanderen. Dankzij ons sterk uitgebreide netwerk mikken we voor 2014 op een totale omzet van ongeveer 120 miljoen euro in België, een stijging met ongeveer 15%. België is de referentiemarkt voor Ixina met 52 verkooppunten, waarvan 1 pilootwinkel in eigen beheer.”

De keukengroep focust ook sterk op export. “We zijn bovenal een sterke internationale groep”, aldus Benoît Vrielinck. “Export is een cruciaal onderdeel van onze strategie. Naast onze 52 winkels in België beschikken we immers over drie keer zoveel winkels in het buitenland. We hebben de meeste winkels in Frankrijk, Oost-Europa (Rusland, Polen), Azië (Vietnam, Cambodja), Afrika (Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Benin, Ivoorkust, Kenia, Mauritius) en het Midden-Oosten (de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië). Aan het eind van dit jaar of ten laatste begin volgend jaar vieren we de opening van onze tweehonderdste winkel.”