De twaalf werken van Hercules 2015 zijn BellySlide, Bobsleigh, Bumper Balls, Cross Country, F1 Tyre Change, FlipIt, Floating Survival, Karting, Pamper Pole, Stand Up Paddle, Table Football en Truck Pulling.

De twaalf werken van Hercules 2015 zijn BellySlide, Bobsleigh, Bumper Balls, Cross Country, F1 Tyre Change, FlipIt, Floating Survival, Karting, Pamper Pole, Stand Up Paddle, Table Football en Truck Pulling.

Meer dan 500 bedrijfsteams hebben zich ingeschreven voor de zestiende editie van de Hercules Trophy die op 19, 20 en 21 juni plaatsvindt in De Nekker in Mechelen. De teams nemen het tegen elkaar op in de 12 unieke proeven van dit grootste teambuilding-evenement van het land. Ook Made in Mechelen stuurt een team naar dit evenement.

Bij de Hercules Trophy ligt het accent veel minder op competitie maar meer op het informele netwerken met andere bedrijven, het aanwakkeren van de teamspirit binnen de teams (teambuilding) of het versterken van het eigen merk. Ook niet-sportievelingen kunnen er aan deelnemen door de zeer diverse mix van activiteiten (van bobslee over bumper balls tot SUP- Stand Up Paddle), maar ook omdat het typische festivalgevoel geïntegreerd is in het sportevenement.

De After-Party wordt opgeluisterd door bekende DJ’s als REGI, Peter Luts en Nexuz  en gastvrouw is presentatrice Erika Van Tielen. De teams worden gecoacht door bekende sportpersoonlijkheden zoals ex-tennisster Sabine Appelmans en ex-voetballer Piet Den Boer. De Hercules Trophy steunt ook een goed doel: Let’s Go Urban (LGU), de urbanculture beweging opgericht door Sihame El Kaouakibi.

Ongeveer 70% van de deelnemende teams komt van middelgrote tot grote bedrijven zoals Microsoft, AS Adventure, Hubo, CMA CGM, Maersk, BNP Paribas, Walt Disney en Telenet. Maar ook KMO’s zijn van de partij en zien dit als een ideale manier om op een informele manier in contact te komen met grotere bedrijven.  Zelfs politieke partijen zijn dit jaar aanwezig: vijf N-VA-teams nemen het op tegen o.a. Open VLD onder leiding van Gwendolyn Rutten. Ook Maggie De Block komt supporteren.

Zaterdagmorgen wordt de Hercules-vlam aangestoken door vice-eerste minister Kris Peeters. In de namiddag worden de directeurs van de deelnemende bedrijven verwelkomd in de Ambassadors Club, waar hen een programma rond corporate wellbeing wordt aangeboden.

Sinds januari van dit jaar staat ex-voetballer/coach Glen De Boeck aan het roer van Herculean België, de holding achter Hercules Trophy. Naast de verdere uitbreiding van het Hercules Trophy concept dat internationaal furore maakt, behoren het uitbouwen van de business units Hercules Academy (coaching in het bevorderen van het welzijn van werknemers) en Hercules Projects (actieve concepten op maat) tot De Boeck’s doelstellingen.