42 bouwbedrijven uit Klein-Brabant zetten deuren open

Danny De Cauwer, voorzitter Bouwunie Klein-Brabant/Vaartland.

Danny De Cauwer, voorzitter Bouwunie Klein-Brabant/Vaartland.

Bouwunie Klein-Brabant organiseert tijdens het tweede weekend van maart de Bouw- en renovatieroute 2016. Meer dan 40 bouwbedrijven uit de regio zetten op die data samen hun deuren open. Deze tweede editie van het initiatief groepeert nog meer aannemers, duurt een heel weekend duren en krijgt ook een nieuwe, afgekorte naam: BRR 2016. Samen voor 100% lokaal vakmanschap is de centrale boodschap van dit initiatief. Want wie bouwt of verbouwt, doet dat volgens de lokale afdeling van de Bouwunie best met een lokale vakman. Kandidaat-bouwers en verbouwers kunnen tijdens dit weekend zeer veel lokale bouwbedrijven leren kennen.

De 42 bedrijven uit de bouwsector in de regio Klein-Brabant/Vaartland die op 12 en 13 maart hun deuren openzetten, hebben heel diverse specialisaties: schilders, schrijnwerkers, installateurs, elektriciens, aannemers,… tonen tijdens deze tweedaagse in hun atelier hun vakmanschap.

De lokale afdeling van Bouwunie, de Unie van het KMO-bouwbedrijf, wil met dit initiatief ook de collegialiteit en samenwerking tussen de verschillende bouwbedrijven in de regio bevorderen. Zo wordt er rekening gehouden met zelfstandigen die niet beschikken over een eigen toonzaal. Zij maken gebruik van showrooms van collega’s om hun diensten aan te bieden.

Bedoeling is om met de BRR 2016 zo veel mogelijk particulieren te overtuigen uiteindelijk te kiezen voor een lokale vakman. “Wie bouwt of verbouwt, werkt het best met een lokale vakman. Een lokale aannemer kan gemakkelijk even langskomen. Niet enkel tijdens de werken, maar ook erna als je nog extra vragen hebt”, zegt Danny De Cauwer, voorzitter Bouwunie Klein-Brabant Vaartland. “Of indien er nog onderhoud moet gebeuren. Bovendien heeft hij er alle baat bij om een uitstekende service te bieden om zijn reputatie hoog te houden. Mond-aan-mond-reclame blijft de belangrijkste reclame voor hem.”

Op www.bouwunie.be/brr2016 staat een volledig overzicht van alle deelnemende bedrijven.

De Bouw en Renovatieroute 2016 is een initiatief van Bouwunie met de steun van Belfius en Vinduwaannemer.be.