3Dvangelist breidt uit naar VS

Steve Dewindt.

Steve Dewindt.

3Dvangelist, 3D-printexpert uit Bonheiden, wordt ook actief in de VS.

In een partnership met Californische 3D-printerfabrikant ROBO 3D inspireert 3Dvangelist nu ook Amerikaanse professionals en consumenten met de mogelijkheden van 3D Printing. ReMaTec, het grootste internationale remanufacturing-netwerk, nodigde 3Dvangelist bovendien uit om 3D Printing te introduceren op Big R/ReMaTec USA Show in Las Vegas. 3Dvangelist werd er uitgenodigd om bezoekers op de beursvloer te informeren met demonstraties, presentaties en workshops.

Met 3Dvangelist zette Steve Dewindt een concept neer met een missie: professionals en consumenten informeren over hun specifieke mogelijkheden met 3D Printing. Want al raakt de technologie van 3D Printing stilaan wel bekend, vaak hebben bedrijven en particulieren geen idee wat die hen precies kan bieden. 3Dvangelist wil die drempel verlagen en geïnteresseerden wegwijs maken in de veelheid van beschikbare informatie. De basis daarvoor zijn workshops (privé of in kleinere en grote groepen) maar ook in-companytrainingen op maat.

Steve Dewindt: “Elke dag help ik klanten een oplossing te vinden voor hun uitdagingen. 3D Printing biedt écht nieuwe opportuniteiten en dat idee wil ik verspreiden bij bedrijven en particulieren. De kracht van de technologie is dat we individueel kunnen produceren. Eenmalig een uniek stuk maken, is mogelijk tegen een aanvaardbare kostprijs, zowel voor commerciele, praktische als creatieve doeleinden. Wij verkopen dmv partnerships hardware en toebehoren, o.a. van het Belgische merk Tripodmaker, maar we maken ook 3D-prints, zowel voor particulieren als voor bedrijven.”

Steve Dewindt (47) is een entrepreneur pur sang. Na een succesvolle carrière als Belgische groothandelaar en distributeur verhuisde hij in 2008 naar San Diego waar hij 3D Printing ontdekte. Het potentieel ervan was voor Steve een uitgemaakte zaak. Intussen is Steve een expert in 3D printen. Hij verdeelt zijn tijd over  workshops, events, print services, consultancy en hardware.