MECHELEN – 3D-Consult heeft samen met Luyckx de joint venture Ultimated opgericht. De nieuwe vennootschap bundelt het beste van beide bedrijven: het Mechelse 3D-consult is expert in landmeten en 3D-machinesturing, terwijl Luyckx uit Brecht zich specialiseert in distributie en service van machines.

Ultimated is de eerste onestopshop die bedrijven in de (wegen)bouw en grondverzet een begeleiding op maat biedt rond plaatsbepaling. Klanten kunnen er terecht voor advies, huur, aankoop en installatie van 2D- en 3D-machinesturing en landmeetkundige apparaten. Ook de omzetting van plannen en volumemetingen met drones behoort tot het aanbod.

“We hebben al meermaals succesvol samengewerkt. Het aanbod van Luyckx is zeer breed en professioneel. Onze praktijkervaring en kennis rond machinesturing en landmeetkunde zorgt voor de perfecte aanvulling. Daarom gaan we nu nauwer samenwerken. Zo bieden we onze klanten een aanzienlijke meerwaarde”, zeggen Bram van Campenhout en Wim Cools, eigenaars van 3D-Consult.

Ultimated speelt in op de evolutie in de sector, waarbij 3D-machinestruing een belangrijkere rol zal spelen. Het versnelt en vergemakkelijkt het werk van de machinist, vermindert het aantal verplaatsingen en graafbewegingen, en vergroot het rendement van machines. “Bovendien wordt de precisie en veiligheid flink opgedreven”, aldus Sam van Campenhout, die Ultimated zal leiden.