Presentatrice Erika Van Tielen, ook een fervent blogster, heeft haar persoonlijke selectie van de beste 20 webshops van 2016 opgesteld, en daarbij zijn drie webshops uit Mechelen en omstreken: eentje uit Keerbergen, één uit Sint-Katelijne-Waver en één die ook een fysieke winkel heeft in het centrum van Mechelen. De Top 20 is te vinden op haar website en vermeldt (in willekeurige volgorde) www.ducksday.com (Keerbergen), www.buyasmile.be dat opereert vanuit Sint-Katelijne-Waver en www.ottersenflamingos.be, dat ook een pop-up winkel heeft in de Mechelse Guldenstraat.

Ducksday, een Belgisch merk uit Keerbergen, verkoopt outdoorkledij voor kinderen.

Buy a Smile is een joint-venture van een aantal non profit organisaties wereldwijd. Ze verkopen gezamenlijk handgemaakte, eerlijke producten. De winsten worden integraal doorgestort aan sociale organisaties. De meeste producten zijn handgemaakt door de doelgroepen van diezelfde sociale organisaties.

Webshop Otters & Flamingo’s tenslotte verkoopt budgetvriendelijke kinderkleding van merken als MAAN, Simple Kids, Fred&Ginger, Aymara, Imps&Elfs, Gold, American Outfitters, Lily-Balou en Bellerose. Je kunt via de shop ook je eigen te kleine of beu-gedragen kinderkleren te koop aanbieden. Otters&Flamingo’s experimenteert, in samenwerking met Mest, ook met het runnen van een fysieke winkel met hetzelfde aanbod. Deze tijdelijke winkel is nog tot eind januari van woensdag tot en met zaterdag (en op koopzondag 8 januari) open in de Guldenstraat 13 in Mechelen.