2Step Dance Company neemt Mechelse Balletstudio over

anouchkabalsingAnouchka Balsing (65), die 40 jaar de Mechelse Balletstudio heeft geleid, geeft in september de fakkel door aan Karlijne Provinciael (31) van 2Step Dance Company uit Boortmeerbeek.

Karlijne zette haar eerste stappen op de dansvloer bij de Mechelse Balletstudio. Ze volgde er zowel klassiek ballet, jazz en moderne dans als control dance, funk en hiphop. Karlijne startte in 2000 haar eigen in urban styles gespecialiseerde dansschool in Boortmeerbeek: 2Step Dance Company. Ze leidt deze school samen met haar echtgenoot, de bekende danser en choreograaf Mike Alvarez.

Door het overlaten van de school aan Karlijne wil Anouchka haar danscarrière in schoonheid afsluiten. Na gedanst te hebben bij het Koninklijk Ballet Van Vlaanderen was Anouchka jarenlang de bezielende kracht achter twee dansscholen, één in Mechelen en één in Aarschot. Ze zetelde ook vier jaar als jurylid in het vtm-programma Sterren op de Dansvloer. In 2013 liet Anouchka haar school in Aarschot over aan haar dochter Anne-Sophie Balsing.

“Ik ben bijzonder trots op wat ik in de voorbije 40 jaar met de Mechelse Balletstudio heb bereikt”, aldus Anouchka. “En dankzij Karlijne ben ik ervan overtuigd dat de passie en kwaliteit waarvoor onze school bekend staat, ook in de toekomst verzekerd blijft.” Zowel bij de Mechelse Balletstudio als bij 2Step Dance Company wordt enkel met gediplomeerde lesgevers gewerkt. En in oktober vorig jaar is 2Step Dance Company nog wereldkampioen hip hop geworden op het WK Hiphop Unite in het Tsjechische Praag.

Tijdens het schooljaar 2015-2016 zal Anouchka nog nauw samenwerken met Karlijne, om ervoor te zorgen dat de overgang zo soepel mogelijk verloopt. Vanaf schooljaar 2016-2017 stapt Anouchka definitief uit de Mechelse Balletstudio. Het aanbod aan dansstijlen bij zowel de Mechelse Balletstudio als bij 2Step Dance Company blijft ongewijzigd, evenals hun locatie: de Mechelse Balletstudio blijft gebaseerd in Mechelen, 2Step Dance Company in Boortmeerbeek.