25 000 euro voor Buurtkar in Bornem

ecosoEcoso vzw krijgt van de provincie Antwerpen 25.000 euro subsidie om een buurtkar te laten rondrijden in Bornem. Het gaat om een innovatief pilootproject in samenwerking met het sociaal huis van Bornem. Met deze mobiele winkel tracht Ecoso verschillende noden te lenigen. Oudere, minder mobiele inwoners kunnen voor de aankoop van hun levensmiddelen gebruik maken van De Buurtkar; minder begoede inwoners kunnen tegen een sociaal tarief aankopen. De Buurtkar zal ook dienst doen als een ophaal- en leveringsdienst voor bijvoorbeeld herstellingen door lokale handelaars.

De subsidie van de provincie Antwerpen kadert binnen een projectoproep die aan de sociale economie impulsen wil geven. Doordat dit project wordt uitgevoerd door een sociaal economie-initiatief geeft dit ook extra tewerkstellings-en opleidingskansen aan doelgroepmedewerkers. De provincie ondersteunt dit initiatief omdat het pilootproject wordt opgestart om zowel sociale en economische doelstellingen te verenigen. Een verdere uitrol over de provincie is in een latere fase mogelijk.

Ecoso vzw is begin oktober ontstaan uit een samenwerking tussen Kringwinkels Mechelen en het Wrak in Willebroek. Maatwerkbedrijf Ecoso staat voor ECOlogisch en SOciaal ondernemen en omvat zeven kringwinkels: Londerzeel, Rumst, Schelle, Niel en Willebroek en twee in Mechelen.