2014 was allerbeste jaar van Planckendael

koala2014 was een recordjaar voor dierenpark Planckendael in Muizen, zowel wat betreft de bezoekersaantallen als de abonnementsverkopen en de nieuwe projecten.

Planckendael ontving het afgelopen jaar 965.000 bezoekers en realiseert hiermee een stijging van 25,5% ten opzichte van 2013. “Voor het tiende jaar op rij stijgt ook het aantal abonnees”, zegt woordvoerster Ilse Segers. “Ook daar noteren ZOO Antwerpen en Planckendael opnieuw een historisch record met een stijging van 6,5% ten opzichte van 2013. Er zijn nu 200.000 leden, een teken van appreciatie voor de parken en het bewijs van relevantie van het product. Vooral de abonnementsprijs, de exclusieve abonneepreviews zoals wandelen tussen de pinguïns en de extra voordelen maken, bovenop het plezier van de parken op zich, een abonnement op de ZOO en Planckendael zeer geliefd.”

Het volledig vernieuwde continent Amerika met een koppeltje reuzenmiereneters (uniek in België) en de prairie met bizons en wapiti’s is een succes in Planckendael. “Een wandeling door Amerika eindigt steevast tussen de populaire pinguïns. Dichter bij deze dieren kwam je nog nooit. Op hun promenade waggelen de publiekslievelingen tussen de bezoekers. Ook de lori’s komen close. Ze eten in de Aziëserre uit de hand van de bezoeker. Even zelf de beest uithangen kan eveneens, en wel in de gloednieuwe speeltuin aan het kasteel in Europa.”

2015 wordt in Planckendael gegarandeerd het jaar van de olifanten, want Kai-Mook wordt grote zus. Ze krijgt er twee speelkameraadjes bij. Ook bij de giraffen worden er baby’s geboren.