MECHELEN – Voor een nieuw VTM-programma krijgen vier bekende duo’s de kans om onder het toeziend oog van Sergio Herman een eigen restaurant runnen. Het duo Jacques Vermeire en Herman Verbruggen zullen met hun restaurant in Mechelen neerstrijken.

In het VTM-programma 2 Sterren Restaurant moeten de bekende duo’s op een week tijd een concept bedenken, hun restaurant inrichten, een menu samenstellen, personeel kiezen én de honger van hun klanten stillen. In Mechelen zal het restaurant van Jacques Vermeire en Herman Verbruggen te vinden zijn.

Jacques Vermeire en Herman Verbruggen leerden elkaar decennia terug kennen op de set van FC De Kampioenen. Horecaspecialisten zijn ze niet, maar ze hebben wel wat parallelle ideeën over wat een goed restaurant moet zijn. “Iedereen weet dat ik graag een glas drink, zowel bier als wijn”, aldus Jacques Vermeire. “Dat plezier wil ik heel graag delen. Ik sta met de glimlach in voor een vrolijke ontvangst en wil een erezaak maken van gezelligheid.”

Reserveren is mogelijk

Ze serveren naar eigen zeggen de gezelligste versies van Vlaamse klassiekers, met een touch of Herman en een glas Jacques. Het duo maakt er ook een punt van om tijd vrij te maken voor de klanten, joie de vivre uit te stralen en van tafelen een hoogtepunt van de dag te maken. “In mijn droom ben ik een topkok, helaas ben ik het niet”, zegt Herman Verbruggen. “Ik wil samen met Jacques wel graag proberen om onze gasten in een fijne omgeving een smakelijke en gezellige ervaring te geven met creatieve variaties en mooie borden”.

De vier duo’s nemen het per twee tegen elkaar op. De winnaar van elke battle gaat door naar de finale en die zal beslissen over de eindwinnnaar. Alles vindt plaats onder het goedkeurend oog van sterrenchef Sergio Herman. De duo’s die de finale halen, zullen hun deuren twee dagen openen voor het publiek, de twee finalisten blijven nog drie dagen langer open. Reserveren kan via de website van VTM.