bmwmotorraddayBMW viert dit jaar zijn honderdste verjaardag en bouwt reeds sinds 1923 motorfietsen onder de merknaam BMW Motorrad. Ter gelegenheid van dit bijzondere eeuwfeest organiseerde BMW Motorrad Belux zijn BMW Motorrad Day op eigen terrein. Dat gebeurde op de hoofdzetel van het Belgisch-Luxemburgse filiaal in Bornem, al sinds 1985 gevestigd langs de N16. Zo’n 2000 motorliefhebbers vierden mee.

De BMW Motorrad Day werd opgericht om alle fervente motorliefhebbers een allround ervaring te bieden. Zo zorgden stuntpiloten en het Gymkhana behendigheidsparcours voor het nodige spektakel. Snelheidsliefhebbers konden in de aangrenzende Lodderstraat genieten van een korte race over een afstand van 1/8 mijl met een tiental Custom & Classic bikes.

Meer dan 450 mensen lieten zich verleiden tot een testrit met een van de nieuwste motorfietsen en maxi-scooters van BMW. Toch waren het ook de echte klassiekers die de show stalen. Een jury van experts keurde de vele aanbiedingen voor de overzichtstentoonstelling en kroonde drie winnaars. De meest zeldzame motorfiets was de BMW R 63 uit 1928, eigendom van Bruno Guns. Een BMW R 16 uit 1929, eigendom van Patrick Smets, werd uitgeroepen tot best bewaarde/mooist gerestaureerde motorfiets. De favoriet van de jury was de BMW R 60 met Belgisch zijspan Précision uit 1960, eigendom van Christian Thibaut.

Marc De Groof, algemeen directeur van BMW Motorrad Belux, blikt tevreden terug op deze BMW Motorrad Day. “Op deze belevenisdag hebben zo’n 2000 motorliefhebbers laten zien dat zowel onze nieuwe als onze classic bikes deel uitmaken van hun leven. Onze slogan is dan ook niet voor niets Make Life A Ride.”