GoedGevondenGoed Gevonden! is het thema van de Voka-Open Bedrijvendag 2015 die plaatsheeft op 4 oktober en waar bedrijven tonen hoe ze zichzelf telkens opnieuw heruitvinden en werken aan verbetering en verandering om de economie te laten bloeien.

De bio-economie wordt dit jaar extra in de kijker geplaatst, met onder meer ondernemingen die biomassa produceren via landbouw, bosbouw, visserij of aquacultuur, of firma’s die nieuwe oplossingen ontwikkelen voor gezondheid, voeding en industriële toepassingen.

In de grote regio rond Mechelen zetten op 4 oktober 18 bedrijven hun poorten open.

In Mechelen kan je een bezoek brengen aan BMW Juma, al bijna 30 jaar concessiehouder van BMW in Mechelen, waar per jaar 7.000 onderhoudsbeurten worden afgewerkt; bij Pringels (The Kellogg Company) kan je het hele productieproces van chips volgen en bij De Schoenmaeker wordt getoond hoe zetels en andere meubelen worden gemaakt. Bij Infrabel LCI Muizen kan je leren hoe de spoorinfrastructuur wordt beheerd en onderhouden.

In Sint-Katelijne-Waver neemt bakkerij Het Zoet Hofke deel aan de Open Bedrijvendag. Hier wordt getoond hoe al het lekkers wordt gemaakt. Ook de deuren van discotheek Rio Club in Sint-Katelijne-Waver staan open. In Willebroek is een bezoek mogelijk aan Gastronello, waar artisanale kroketten worden geproduceerd. In Puurs staan de poorten open van maatwerkbedrijf Flexpack, gespecialiseerd in verpakken.

In Lier nemen heel wat bedrijven deel: twee vestigingen van maatwerkbedrijf Mivas, Veranda’s Janssens, De Paardenmelkerij dat niet alleen lekkers produceert van paardenmelk maar ook de grootste fokker is van Belgische trekpaarden, Health Mate dat infraroodsauna’s verdeelt en Hobeco (Koningshooikt) dat totaalprojecten uitvoert in de tuin. Bij G&S Belgium worden meubelen en decoratie geïmporteerd, vooral uit China en Indonesië.

In Berlaar staan de deuren open van Badweelde, gespecialiseerd in zwembaden, sauna’s en bubbelbaden.

In Heist-op-den-Berg neemt houtspecialist Gijsbrechts deel aan de Open Bedrijvendag.

Tenslotte zijn er nog drie deelnemende bedrijven in Londerzeel: Luxor Spas (Kapelle-op-den-Bos), interieurspecialist DS Decor en KBC Autolease Remarketing waar al uw vragen over tweedehandswagens worden beantwoord.