Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen bijna 10 miljoen euro in zes unieke toeristische attracties, die je nergens anders kan ervaren. 1,2 miljoen van dit budget gaat naar het project WOW de Wondervolle Wintertuin in het Ursulineninstituut in Onze-Lieve-Vrouw Waver.

Met dit initiatief wil minister Weyts Vlaanderen nog aantrekkelijker maken voor een internationaal publiek. “Ik investeer gericht om Vlaanderen als toeristische bestemming naar een hoger niveau te tillen”, zegt Weyts. “We gaan bezoekers uit de hele wereld verleiden met speciale belevenissen. Deze attracties móet je gezien hebben.”

Koepel

Dat geldt zeker voor de wintertuin van het Ursulineninstituut met zijn fantastische koepel met glas in lood. Het unieke art nouveau Ursulineninstituut krijgt van Weyts ruim 1,2 miljoen euro om uit te groeien tot een laagdrempelige, permanent te bezoeken, spraakmakende toeristische attractie. De Wintertuin wordt opengesteld, er komt een meer divers aanbod van rondleidingen en er wordt werk gemaakt van extra beleving (nieuwe ensceneringen, multimedia, audiovisuele omkadering…).

Er worden op de site heel wat infrastructuurwerken gepland: parking, onthaal met sanitair, lockers, een shop en de noodzakelijke ingrepen om de toegankelijkheid te verbeteren. De waardevolle erfgoedsite zal ook verder ontwikkeld worden tot een unieke locatie voor congressen en vergaderingen (de zogenaamde MICE-markt).

“We mikken hoog”, zegt minister Weyts. “We hebben unieke projecten gezocht en gevonden. Buitenlandse bezoekers zullen Vlaanderen zo echt kunnen ervaren. En ook de Vlamingen zelf zullen achterover vallen van het niveau van wat we te bieden hebben.”