Op 4 juni wordt een hoogdag voor Groep F&S. Het bedrijf uit Heist-op-den-Berg, gespecialiseerd in totaalinrichting, houdt dan een groot feest ter ere van haar tienjarig bestaan. Dat feest met optredens van Lindsay en Jan Smit vindt plaats in een tent aan het Hof van Riemen, die de dag voordien dienst doet voor de Heistse Pijl. “Die wielerwedstrijd viert eveneens haar tiende verjaardag. Met Groep F&S behoren wij dit jaar bovendien tot één van de hoofdsponsors, wat voor ons een belangrijke waarde vormt in het verhaal van onze lokale verankering in Heist-op-den-Berg en omstreken”, zegt Filip Oost, mede-zaakvoerder van Groep F&S.

Groep F&S begon oorspronkelijk als tweemanszaak met Filip Oost en Steve Van den Broeck aan het roer. De focus lag toen voornamelijk op parket en laminaat, maar stelselmatig is de zaak gegroeid tot een specialist in totaalinrichting voor particulieren en bedrijven. “Tien jaar geleden begonnen we in Wiekevorst. We ontvingen de mensen in een chalet in de tuin”, doet mede-zaakvoerder Steve Van den Broek het verhaal. “Na enige tijd konden we dit niet meer combineren met onze dagelijkse job en besloten we voluit voor het nieuwe avontuur te gaan. Een contract met Lidl voor de opbouw en het onderhoud van hun winkels gaf ons op een bepaald moment een enorme boost, waardoor we vrij snel konden groeien.”

Sinds 2010 bevindt het bedrijf zich in het industriepark in Heist-op-den-Berg. “Vandaag beschikken we over een gebouw van 3.300 vierkante meter, waarvan 1.100 vierkante meter toonzaal is en 2.200 vierkante meter uit een volledig ingerichte schrijnwerkerij en atelier bestaat. Ook het aantal medewerkers is in die tien jaar fors toegenomen, van 2 naar 40”, verduidelijkt Filip Oost. Groep F&S heeft in al die tijd ook een mooi klantenbestand weten uit te bouwen. De groep neemt de binneninrichting en onderhoudswerken van verschillende winkels en ketens voor haar rekening, zoals Lidl, JBC, Avance Shoes en Colora. Ook Tomorrowland mag het bedrijf op haar lijstje zetten. “En ook in de regio hebben we al mooi werk afgeleverd. Ik denk dan aan de inrichting van de nieuwe New Van Heukelom, Tuinhoutcentrum ’t Goor, ACS, de nieuwe vloer in de polyvalente zaal van CC Zwaneberg en aan de pop-up winterbar Moose”, besluit Steve Van den Broeck.

In het najaar plant Groep F&S nog een opendeurweekend naar aanleiding van de toonzaal, die verbouwd wordt. Er komt een compleet vernieuwde afdeling keukens en maatwerk.